Tofu fregit amb salsa

Tofu fregit amb salsa

El segon plat que hem preparat al Curset de cuina japonesa ha estat el Aguedashi dofu , o Tofu fregit amb salsa. Tot i que jo no tinc massa estimació pel tofu, haig d’admetre que aquesta manera de preparar-lo m’ha semblat boníssima i que ho repetiré a casa.

Ens caldrà:
1 tofu fresc d’uns 450 gr
Maizena per arrebossar
Oli de girasol per fregir
Per fer la salsa:
200 ml d’aigua
1 culleradeta de Dashi
2 cullerades soperes de salsa de soja
2 cullerades soperes de Mirin
Pel guarniment
1 cibulet (o calçot)
Alga Nori en pols

Primerament, tapem el tofu amb un drap net o un paper de cuina i el deixem premsar entre dues fustes amb pes a sobre per extreure’n l’aigua. Es deixa uns 15 o 20 minuts.

Un cop eixut es talla a quadrats i s’arrebossa amb Maizena. Es fregeix lleugerament en oli de girasol. A banda es posa a escalfar la  barreja de Dashi, Mirin i la salsa de soja.

Es posa el tofu fregit al fons del bol. S’hi tira la salsa calenta per sobre i es guarneix amb cibulet tallat molt fi i amb un polsim d’alga Nori

Es menja calentó i us asseguro que assolireu un clar estat d’ànim zen. La música de Brian Eno, By this River,  també ajuda, es clar



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *