Canelons de bolets i formatge de cabra

Canelons de bolets i formatge de cabra

Per a esperits vegetarians que no suporten els canelons de Sant Esteve, aquí va una alternativa suau i deliciosa, molt fàcil de fer.

Necessitarem (per 20 canelons):
250 gr. de bolets: gírgoles, rossinyols de pí, camagrocs…..
1 ceba mitjana
3 talls finets de formatge de cabra
llet, farina, sal nou moscada
20 plaques de canelons
Formatge Emmental per a gratinar

Es bullen les plaques de canelons en una olla amb força aigua i sal. Es deixen caure d’una en una per evitar que s’enganxin. Un cop són cuites “al dente” s’escorren i es deixen assecar planes sobre un drap de cuina ben net.

Per a fer la farsa es talla la ceba a llunes finetes i es posa a coure amb una mica d’oli fins que està daurada. S’afegeixen els bolets tallades, un polsim de sal i es fan a foc baix fins que són cuits. Es treuen, s’afegeix el formatge de cabra esmicolat i es tritura amb el Minipimer

En una paella es posa una cullerada de mantega i la farina blanca crua. Es remena fins que la farina agafi un to daurat. S’afegeix un pessic de sal, nou moscada i llet tèbia i es va remenant fins aconseguir una beixamel poc espessa. S’afegeix la pasta de gírgoles i formatge i es va lligant fins aconseguir una pasta compacte.

Es van farcint les plaques de canelons i es van col·locant en una safata. Es cobreix de beixamel i es posa una cap de formatge per sobre. Es gratina i es menja.

I mentrestant la música de Nadal ens escalfa els cors i ens recorda que cada any tenim l’oportunitat de reinventar la il·lusió. A la meva cuina avui sona In The Bleak Midwinter d’Annie Lennox (A Christmas Cornucopia, 2010)