Brownie tradicional

Brownie tradicional

Estic rodejada de cuineres tan genials que em fa vergonya publicar les meves provatures en aquest blog. Però només es pot aprendre fent i equivocant-me. I aquí estic, bevent de tot el que m’expliqueu i compartiu amb mi.

La recepta d’avui me l’ha ensenyat la Nuri Clapés, la mare d’en Joan, cuinera de tota la vida que s’atreveix fins i tot amb la Thermomix!. Jo l’he adaptada a la cuina pre-robotitzada però el resultat és també esplèndid !. Us us poso a recepta original sobre la que podeu fer les variacions que vulgueu.

Per als addictes a la xocolata, és molt fàcil i altament pecaminós. I així endolcirem el sopar de Cap d’Any de les amigues de la Júlia…

Ingredients (recepta original)
150 gr de xocolata fondant negra (el Dolca de tota la vida ve la mar de bé)
150 gr de sucre
2 ous
100 gr de mantega
70 gr de farina
2 culleradetes de llevat Royal
1 pessic de sal
150 gr de nous

Barregem la mantega (a temperatura ambient), el sucre, els ous i la farina (amb el llevat). Ho anem batent i no afegim el nou ingredient fins que el nou està incorporat.

A banda, fonem la xocolata al bany maria o al microones (en tandes de 30 segons vigilant no es cremi). Un cop esta desfeta, la barregem amb la massa anterior.

Finalment, afegim les nous tallades a bocins i ho incorporem a la massa amb una espàtula.

Si el volem fer de dos colors, fonem per separat xocolata blanca i negra i la incorporem respectivament a la meitat de la massa (que haurem separar en dos bols. Un cop tinguem les dues pastes les abocarem al motllo  per capes, procurant que no es barregin massa

Es poden substituir les nous per ametlles marcones o avellanes. Es cou al forn pre escalfat a 180ª durant 20 o 30 minuts

Segona versio. Recepta de la Gemma Clofent
120g de xocolata del 70%
120g de mantega
2 ous
40g de sucre moreno
20g de mel
40g de farina
20g de cacau en pols
40g de nous
Un pessic de sal

Muntar els ous amb el sucre i la mel.
Fondre la xocolata i la mantega al microones.
Incorporar la xocolata als ous muntats, barrejant amb suavitat. Incorporar la farina, el cacau i la sal tamisats. Finalment, incorporar les nous trossejades.
Abocar la mescla dins un motlle encamisat i coure-ho 25 minuts a 160º.

I per la Banda sonora, sona i ressona una canço tan densa, fosca i càlida com la xocolata. Back to Black d’Amy Winehouse