Hummus

Hummus

Amb els cigrons que han sobrat de la carn d’olla de Nadal, he preparat un hummus per llepar-se els dits. De receptes n’hi ha moltes variants (tantes com cuiners). Alguns hi afegeixen iogurt i comí, com en la de l’Isma Prados a La cuina de l’Isma i altres hi posen coriandre (cilantro) i pebre vermell picant, com explica en Ramón Pellicer al Club de Cuines de TV3. Unes fonts molt televisives !

Jo he optat per a fer la recepta bàsica que m’ha dit la cigronaire del carrer Rogent, on compro tota mena de productes grecs (no us perdeu les olives Kalamates que venen a granel) i on he trobat la pasta de sèsam (tahine)

Necessitem
250 gr de cigrons cuits
1 cullerada sopera de tahine (pasta de sèsam)
el suc d’una llimona
1 cullerada d’oli d’oliva
Pimentó de la Vera o sumac per decorar

S’aixafen els cigrons cuits amb una forquilla i es van afegint els ingredients fins que quedi una pasta força homogènia.

Es serveix en un plat pla, hi afegim un rajolí d’oli d’oliva en cru i ho espolsem amb pebre vermell dolç (pimenton dulce) o sumac. Ho acompanyem amb pa de pita passat prèviament per la paella (sense oli) fins que estigui calent. Un primer plat de luxe.

I avui sona Genesis, Firth of Fifth dels seu álbum Selling England by the Pound (1973)