Creps de patata (Kartoffelpuffer)

Creps de patata (Kartoffelpuffer)
Avui s’incorpora al Cuinejar una co:laboradora, la meva amiga Isabel Pfeferkorn que en la nova seccció : Pfefferkorn’s Rezepten, anirà publicant receptes alemanyes apreses de la seva Oma (àvia). Benvinguda !

Quan era petita i la meva mare cuinava, per sopar, els Kartoffelpuffer m’agradava tant l’olor que només esperava que els hagués enllestit per gaudir del seu sabor.

És un plat tradicional de la cuina alemanya, de Bohèmia i d’Àustria. Cada Land té les seves pròpies variants bé siguin dolces o salades. Es poden servir acompanyats amb compota de poma o amb sucre. A mi m’agraden molt més les salades.

És una recepta tan senzilla com saborosa.

Per preparar-la necessitem:
-2 patates mitjanes crues
-1 ceba mitjana crua
-1 o 2 ous
-1 cullerada de farina o Maizena
-Sal i pebre
-Oli d’oliva per fregir

Cal començar ratllant la ceba i posar-la en un bol, després es ratllen les patates pelades i es barregen en el recipient. S’afegeix la sal i el pebre i la farina i l’ou batut, i es torna a barrejar.

Un cop tenim la paella al foc, fins que l’oli està calent, amb una cullera es posa la barreja formant unes tortes que es fregeixen pels les dues bandes fins que les puntes queden ben daurades.

S’han de servir molt calentes.

Surten aproximadament unes 20 unitats