Terrina de carn i pollastre

Terrina de carn i pollastre
La recepta d’avui és d’aquelles que te’n pots endur de pícnic, que es menja la mar de be freda i que es deixa preparada la nit anterior. He partit de la recepta de Fiambre de ternera y pollo de la Su de Webos Fritos, però he afegir un parell de cosetes de la meva collita: els pomodoro secchi i la Salsa Perrins.

Es tracta de fer una mena de terrina premsada dins d’un motllo rectangular i que menjarem acompanyada d’alguna salsa freda.

Necessitem: 
Una cullerada de mantega
100 gr de bacon fumat tallat ben fi
125 gr de carn picada de vedella
125 gr de pernil dolç
Un pit de pollastre
2 ous
Mitja llesca de pa de motllo sucada amb llet 
10 pomodoro secchi
Sal, pebre, Salsa Perrins

Pintem amb mantega un motllo petit de plum cake i el forrem amb les tires de bacon mirant que quedin encavalcades.

A banda, barregem la carn picada, el pernil dolç també picat, els dos ous batuts i la llesca de pa. Ho salpebrem i li afegim un raig generòs de Salsa Perrins. Tallem els pits de pollastre a filets
 
Posem una capa de carn dins del motllo i l’apretem bé. Afegim els filets de pollastre i una capa de pomodoro secchi; i tornem a repetir l’operació amb una nova capa de carn i pollastre. Tanquem la preparació amb les puntes del bacon.
Es cou al forn a 180 º durant tres quarts d’hora aproximadament. Quan estigui cuit, el cobrim amb paper de plata i el prensem -per exemple amb un brick de llet- fins que estigui fred.. Haurem d’anar decantant el suc que vagi treient. El guardem a la nevera i ja ens el podrem menjar l’endemà. 
I ja se que Brad Meldhau ha sortit forces vegades, pero trobo que sempre fa una Banda Sonora sensacional. Avui Waltz for JB, en directe des de Viena l’any 2010