Natilles al perfum de vainilla

Natilles al perfum de vainilla

El repte que ens proposen les Memòries d’una cuinera pel gener, m’ha donat l’oportunitat de provar un clàssic de les postres casolanes: les natilles.  I la meva proposta son unes natilles clàssiques, segons la recepta de la Mireia Carbó.

Ens caldrà
1/2 litre de llet
100 gr de sucre
4 rovells d’ou
1/2 beina de vainilla
10 gr de farina de blat de moro (Maizena)
Per acompanyar: canyella en pols i galeta Maria

Barregem els rovells amb la farina de blat de moro i un rajoli de llet. Les clares sobreres les podem congelar per a un altre preparació.

Posem a bullir la resta de la llet amb el sucre i la beina de vainilla, que haurem obert i rascat l’interior amb un ganivet. Deixem que arrenqui el bull, parem el foc i deixem infusionar la vainilla. Si volem, poden substituir la vainilla per canyella o pell de llimona o de taronja.

Un cop la llet ja ha agafat el perfum de la vainilla, ho colem i aboquem sobra la barreja de rovells i maizena. Ho remenem i ho posem en un cassó a foc baix i anem remenant fins que espessi.

Ho posem en recipients individuals i ho deixem refredar a la nevera. Se serveix amb canyella en pols i una galeta Maria

I per la Banda sonora, un clàssic interpretat per la blanca amb veu més negra que conec: la versió inimitable de Summertime de la Janis Joplin a Woodstock (1969)