Ous farcits de shiitake, ceba tendra i gingebre

Ous farcits de shiitake, ceba tendra i gingebre

Aquest mes, les Memòries d’una Cuinera ens han proposat de fer ous farcits. I jo he pensat que podria fer una recepta -fusió, combinant elements japos i europeus. El resultat ha estat sorprenentment bo i ben lleuger. Us asseguro que repetirem,

Necessitarem
1/2 dotzena d’ous
6 o 7 shiitakes (si són secs els posem en remull)
1 ceba tendra
una mica de arrel de gingebre
Salsa Perrins

Bullim els ous 12 minuts en una olla amb aigua abundant i un rajolí de vinagre. Un cop cuits, els pelem i tallem verticalment.

Traiem el rovell cuit amb una cullereta i el posem en un bol. A banda, tallem el shiitake a bocins ben petits, la ceba tendra i ratllem el gingebre. Ho sofregim en una paella amb una miqueta d’oli de girasol fins que esta ben cuit. Ho deixem refredar.

Es barregen amb una forquilla els rovells d’ou, els bolets, la ceba i el gingebre. S’acaba de lligar amb un rajolí de salsa Perrins.

Farcim els ous amb la barreja i se serveixen a temperatura ambient.

I la banda sonora que li pertoca és també una canço-fusió, una versio  brutal  de les Aguas de Março, cantada per la Marisa Monte i David Byrne (Red Hot & Rio, 1996)