Fondue japonesa: Sukiyaki

Fondue japonesa: Sukiyaki

Feia molt de temps que em venia de gust aprendre a fer Sukiyaki. I mira que és fàcil, un cop t’hi poses ! Però la veritat és que és un plat per quedar be, ideal per fer amb amics i amb una gran vistositat. El que és una mica mes complicat es trobar tots els ingredients, però es pot fer de mes o de menys.

Necessitem
400 gr de vedella (tallada ben fina)
4 bolets shiitake
1 manat de Shungiku (Chrysanthemum coronarium)
2 cebes tendres o calçots
Tofu rostit
Shirataki  (fideus fets amb fècula de patata)
Col xina
Ceba
1 tros de greix de vedella
4 ous frescos
Fideus Udon

Es tallen tots els ingredients. La vedella a talls d’uns 5 cm de longitud. El tofu rostit a tires d’1 cm de gruix, les cebes tendres en diagonal, els shiitake s’elimina el peu dur i es talla a làmines, s’eliminen els brots durs del shungiku.

Es bull a part el shirataki i es coloca tot en una safata per servir.

Salsa Warishita
100 ml de salsa de soja
300 ml d’aigua
4 cullerades de sucre
4 cullerades de sake
4 cullerades de Mirin

Es barregen els ingredients, es fan bullir un minut i es deixa refredar. S’escalfa la cassola del sukiyaki, s’unta amb el tros de greix de vedella. Un cop untat, s’hi posa la carn. Un cop canvia de color, s’omple 1/3 de la cassola amb la salsa i es deixa coure

Es van afegint els ingredients ja tallats i a mida que ho demani, es va posant la resta de la salsa.

A l’hora de menjar, s’acompanya d’un ou fresc batut on es suquen els ingredients ja cuits. Un cop s’hagin acabat els ingredients , s’afegeixen els fideus Udon prèviament cuits per que agafi el sabor de la barreja.

[La composició de la salsa varia segon el lloc on es prepari. Aquesta recepta segueix l’estil de la regió de Kantô]

I avui una cançó per cantar amb amics: Golden Slumbers, Carry That Weight en versió de Phil Collins (A New Abbey Road: a Tribute to Beatles, 2009)