Paté de fetgets de pollastre amb fruits del bosc

Paté de fetgets de pollastre amb fruits del bosc

El divendres passat vaig anar a un  a la classe de cuina amb en Pep Nogué al Bonpreu. Aquest mes el tema era  La cuina de primavera  i  les tres receptes eren de les que provarem segur, segur…

Aprofitant que aquest diumenge tenia la meva altra família convidada a casa  he adaptat una recepta de títol llarguíssim i de sabor millor: Parfait d’aviram amb gelatina d’Olivares, mores i crumble de blat de moro blanc. Però jo he fet una adaptació, sense gelatina ni crumble, que ha sortit també força bona.

Necessitarem
100 gr de fetge de pollastre
100 gr de mantega
75 gr de nata líquid
15 ml de Manzanilla la Guita (que vaig portar de Sevilla i que mai utilitzo)
Sal i pebre

Es netegen els fetgets i se’ls hi treuen les venetes. Els deixem en remull en aigua per ajudar a desagnar-los.

S’escorren i es blanquegen, que vol dir que es posen en aigua freda fins que l’aigua arrenqui el bull. Es treuen i s’escorren.

Es posen a coure amb el vi dolç, la sal, el pebre  i la nata líquida. Un cop cuits es trituren amb la mantega a temperatura ambient.

S’omplen les tarrines i es deixa refredar un mínim de dues hores a la nevera. (Jo ho he fet d’un dia per l’altre)
Es serveixen amb fruits del bosc i escates de sal (jo he fet servir la Flor de Sal de la Camarga)

I avui, una d’aquelles balades dels Rollings Stones que et fan picar l’ullet a la vida: As Tears Go By (19th Nervous Breakdown, 1965)